V&VN KwaliTIJD

We willen het Gepast Gebruik in de verpleegkundige praktijk versnellen. Hiervoor zijn we in 2021 gestart met het project KwaliTIJD waarin 10 verpleegkundige teams aan de slag zijn met het implementeren van de Beter Laten aanbevelingen (die op de ZE&GG Implementatieagenda staan). Het is aannemelijk dat voor de verpleegkundige onderwerpen een andere aanpak effectiever is dan de aanpak die we hanteren voor de medisch specialistische onderwerpen.

ACTIE 8: Afronding KwaliTIJD 1.0

We ontwikkelen een generieke toolkit voor verpleegkundige teams en een advies aan de V&VN over hoe dit structureel in hun vereniging in te bedden.

WIE: Projectorganisatie ZE&GG, V&VN

PLANNING: Q1 2023

ACTIE 9: Start KwaliTIJD 2.0

Op basis van de ervaringen uit het project KwaliTIJD 1.0 verdiepen we bij de 10 verpleegkundige teams de noodzakelijke randvoorwaarden om verpleegkundigen in staat te stellen om implementatie van gepast gebruik onderdeel te maken van de verpleegkundige praktijk. Tevens verbreden we het netwerk van verpleegkundigen naar 30 teams en gaan we aan de slag met het implementeren van de nieuw op te leveren Beter Laten Lijst 2.0 (vanaf mei 2023).

WIE: Projectorganisatie ZE&GG, V&VN

PLANNING: Start: Q1 2023

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief