Spiegels zorgevaluatie

We willen de aandacht voor monitoring naar voren halen in het proces van de Cirkel van Gepast Gebruik. Zodat niet pas bij het implementeren, maar al bij de opzet van een zorgevaluatie wordt gekeken hoe inzichtelijk gemaakt kan worden welke zorg er geleverd wordt. Hiermee zorgen we dat de wijze van monitoren onderdeel wordt van de opzet en de uitvoer van een zorgevaluatie. Tijdens de zorgevaluatie kan de spiegelinformatie ook behulpzaam zijn voor het versnellen van de inclusie, door inzichtelijk te maken hoeveel patiënten bij welke zorgaanbieder beschikbaar zijn om deel te nemen aan de zorgevaluatie. Direct na afloop van de zorgevaluatie en de duiding van de resultaten kunnen dan streefwaarden, -tijden en volgordelijkheid worden afgesproken m.b.v. de dan al bestaande spiegelinformatie.

Resultaat:

Het resultaat van deze actie is een plan van aanpak waarin duidelijk wordt wat er nodig is om spiegelinformatie onderdeel te maken van de opzet van een zorgevaluatie.

ACTIE 15: Spiegels zorgevaluatie

Opzet en uitvoer plan van aanpak voor monitoring vanaf opzet zorgevaluatie en betrekken partijen uit evaluatieveld. Onderzoeken hoe dit plan kan bijdragen aan stimuleren van patiëntdeelname bij zorgevaluaties (inclusies).

WIE: Projectorganisatie ZE&GG.

PLANNING: Plan gereed Q4 2022, uitvoering doorlopend

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief