Samenwerken met patiënten

Het programma ZE&GG heeft de ambitie geformuleerd om de samenleving beter bij alle onderdelen van de Cirkel van Gepast Gebruik te betrekken. Voor implementeren stellen we ons tot doel dat de resultaten van zorgevaluaties in samenwerking met patiënten geïmplementeerd en gecommuniceerd gaan worden. Dat kan het programma ZE&GG niet zelf, maar is een actie voor zorgaanbieders en onderzoeksgroepen. Het programma ZE&GG faciliteert en stimuleert hen om patiënten te betrekken bij de implementatie en communicatie van nieuwe inzichten. Het doel hiervan is een zo soepel en goed mogelijke implementatie van Gepast Gebruik in de spreekkamer.

Resultaat:

Het resultaat van deze acties is dat zorginstellingen patiënten beter/vaker betrekken bij het implementeren van onderwerpen op de ZE&GG Implementatieagenda.

ACTIE 10: Betrekken patiënten bij implementatie

Actief zorginstellingen stimuleren om patiënten te betrekken bij implementatie van onderwerpen vanuit de ZE&GG Implementatieagenda. Door aanreiken van tools en delen van goede voorbeelden. Zorgaanbieders blijven zelf verantwoordelijk.

WIE: Projectorganisatie ZE&GG, Patiëntenfederatie Nederland, NFU, NVZ, ZKN

PLANNING: Doorlopend

ACTIE 11: Activeren patiëntenorganisaties

Met patiëntenorganisaties in gesprek welke rol ze voor zichzelf zien weggelegd en welke mogelijkheden zij zien bij het implementeren van Gepast Gebruik. Inzichten gebruiken voor stimuleren van andere patiëntenorganisaties.

WIE: Patiëntenfederatie Nederland en Projectorganisatie ZE&GG

PLANNING: Doorlopend

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief