Implementatieagenda

De ZE&GG Implementatieagenda is het totaaloverzicht van alle Gepast Gebruik onderwerpen die klaar zijn voor zorgprofessionals om te implementeren in de medisch specialistische zorg.

Het doel van alle HLA-MSZ partijen is om de bewezen beste zorg te implementeren. De ZE&GG Implementatieagenda is het totaaloverzicht van alle Gepast Gebruik onderwerpen die je als zorgverlener en -aanbieder implementeert in de dagelijkse praktijk. Alle HLA-MSZ partijen hebben samengewerkt aan en zijn het eens over dit totaaloverzicht.

Totstandkoming van de Implementatieagenda

De eerste versie van de Implementatieagenda (maart 2020) bestond uit een bundeling van eerder in afzonderlijke programma’s van de HLA-MSZ partijen vastgestelde onderwerpen. In februari 2022 is de Implementatieagenda geüpdatet met nieuwe onderwerpen die voortkomen uit richtlijnherzieningen, Zinnige Zorg trajecten en duidingen.

Jaarlijkse update

De kennis over wat de bewezen beste zorg is, verandert geregeld. Bijvoorbeeld door nieuwe richtlijnen van de wetenschappelijke verenigingen, standpunten en RAP-trajecten van Zorginstituut Nederland. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de implementatieagenda up-to-date blijft.

Om dit te borgen hebben we een structureel proces ingericht waarbij nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en reeds geïmplementeerde onderwerpen worden verwijderd. Het is de bedoeling dat er ieder jaar in januari een nieuwe versie wordt gepubliceerd, waarna zorgaanbieders aan de slag kunnen met implementatie zodat de patiënt altijd de bewezen beste zorg krijgt.

Videos

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG Hub is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief