Implementatieagenda

De implementatieagenda bevat alle gepast gebruik onderwerpen die in de dagelijkse zorgpraktijk geïmplementeerd kunnen worden. De implementatieagenda is opgesteld met en wordt gesteund door alle HLA-MSZ partijen.

Totstandkoming van de Implementatieagenda

De eerste versie van de Implementatieagenda (maart 2020) bestond uit een bundeling van eerder in afzonderlijke programma’s van de HLA-MSZ partijen vastgestelde Gepast Gebruik onderwerpen. In februari 2022 is de Implementatieagenda geüpdatet met nieuwe onderwerpen die voortkomen uit richtlijnherzieningen, Zinnige Zorg trajecten en duidingen.

Jaarlijkse update

In januari 2023 wordt de Implementatieagenda weer geüpdatet met nieuwe onderwerpen. De kennis over wat de bewezen beste zorg is, verandert geregeld. Bijvoorbeeld door nieuwe richtlijnen van de wetenschappelijke verenigingen, standpunten en RAP-trajecten van Zorginstituut Nederland. Gepast gebruik onderwerpen komen natuurlijk ook voort uit resultaten van zorgevaluaties. We faciliteren dat deze resultaten, sneller dan nu het geval is, worden geduid en vertaald naar richtlijnen en pakketbeslissingen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de implementatieagenda up-to-date blijft.
Om dit te borgen hebben we een structureel proces ingericht waarbij nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en reeds geïmplementeerde onderwerpen worden verwijderd. Ieder jaar wordt in januari een nieuwe versie gepubliceerd, waarna zorgaanbieders aan de slag kunnen met implementatie zodat de patiënt altijd de bewezen beste zorg krijgt.

Videos

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief