Toelichting verwijderde onderwerpen

Periodiek worden de onderwerpen op de ZE&GG implementatieagenda in samenspraak met de HLA-partijen nagelopen. Het kan zijn dat er onderwerpen van de implementatieagenda worden verwijderd. Bijvoorbeeld als onderwerpen voldoende geïmplementeerd zijn of als er nieuwe kennis is waarmee een aanbeveling achterhaald is.

Onderwerp voldoende geïmplementeerd

Op basis van rapportages van zorgaanbieders en op basis van spiegelinformatie, kan worden bepaald wanneer een onderwerp voldoende geïmplementeerd is. Klik hier voor de criteria. Uiteraard kan het voorkomen dat een individuele zorgaanbieder nog wel verbeteringen kan doorvoeren, ondanks dat het op basis van deze landelijke criteria voldoende geïmplementeerd is.

Onderwerp niet meer relevant

Doordat er steeds nieuwe kennis verzameld wordt, kan het voorkomen dat de wetenschappelijke onderbouwing of praktijk rondom een aanbeveling verandert. Daarnaast zijn er onderwerpen die vooral relevant zijn voor de eerste lijn, wat op dit moment buiten de scope van het programma ZE&GG valt. Deze onderwerpen worden na overleg met alle relevante betrokken partijen van de implementatieagenda verwijderd.

Onderwerp wordt opnieuw beoordeeld

Als het programma ZE&GG signalen ontvangt uit het veld of van een wetenschappelijke vereniging over onderwerpen die mogelijk achterhaald zijn of aanpassing behoeven, dan worden deze voorgelegd aan de afzender van de desbetreffende aanbeveling. Het kan voorkomen dat een grondige (literatuur)analyse nodig is om een uitspraak te kunnen doen. Dat duurt enkele maanden. Dan wordt een onderwerp tijdelijk verwijderd, zodat zorgaanbieders geen onnodige inspanningen leveren om een aanbeveling te implementeren.

Deel kennis op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over ZE&GG in je inbox.

Inschrijven voor nieuwsbrief