ZE&GG op weg bij… VieCuri MC

Op 27 juni is een delegatie van ZE&GG op bezoek geweest bij het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray. VieCuri is een topklinisch ziekenhuis, aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Doel van ons bezoek was om met elkaar in gesprek te gaan over het ZE&GG gedachtegoed en te horen op welke wijze VieCuri bezig is met de Cirkel van Gepast Gebruik en hoe ZE&GG daar nog meer bij kan helpen.

Kennismaking met ZE&GG team van VieCuri

Eerst maakte ZE&GG kennis met het ZE&GG team van VieCuri. Ook datapartij Performation was hierbij aanwezig en gaf een presentatie van de spiegelinformatie die zij van de ZE&GG onderwerpen ontwikkelen. Vervolgens ontmoette het team van ZE&GG de medewerkers van het Wetenschapsbureau en diverse projectleiders van lopende studies zoals de GO TEST OUVERTURE en de BFF Study. Hierbij werd ons op het hart gedrukt om de STZ ziekenhuizen goed te helpen positioneren voor studies, aangezien ze een belangrijke bijdrage aan de patiëntdeelname (aantal inclusies) kunnen leveren.

Tijdens de kennismaking met de Raad van Bestuur en het Bestuur van de Collectief Medisch Staf (CMS) ging het over de veelheid aan programma’s waar het ziekenhuis mee bezig is, zoals Juiste Zorg op de Juiste Plek, Uitkomstgerichte Zorg, Dure Geneesmiddelen en ZE&GG. De wens voor meer integratie van deze programma’s werd duidelijk uitgesproken. Het gaat uiteindelijk om dezelfde zorgtransformatie die noodzakelijk is om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in de toekomst te kunnen garanderen.

Presentaties over de het ZE&GG gedachtegoed

Vanuit ZE&GG mochten we een presentatie geven aan een grote groep geïnteresseerden, waaronder de clustermanagers en vertegenwoordigers van de cliëntenraad. Belangrijke vraag uit de zaal was hoe er voorkomen kan worden dat patiënten ‘ongepaste’ zorg in Duitsland gaan halen, zodra deze zorg in VieCuri niet meer aangeboden wordt.

Direct hierna was ZE&GG welkom bij een mini-symposium waar verpleegkundige studenten van de HAN, Fontys en Zuyd Hogescholen pitches gaven van hun afstudeeronderzoeken. Wilma Dubbink vertelde over het verpleegkundig implementatieproject KwaliTIJD van ZE&GG en V&VN waar VieCuri ook aan deelneemt.

Tenslotte leidde de ZE&GG op weg tour naar de Brightlands Campus Greenport Venlo, ooit ontwikkeld voor de Floriade. Hier mocht het team van ZE&GG een vorkje mee prikken bij het specialistenberaad om vervolgens een presentatie over ZE&GG te geven voor zo’n 60 medisch specialisten.

Al met al een intensieve, maar zeer vruchtbare dag voor zowel ZE&GG als VieCuri. Waarbij het team van ZE&GG waardevolle inzichten kreeg en VieCuri het ZE&GG gedachtegoed op een positieve en constructieve wijze breed onder de aandacht kon brengen.

ZE&GG komt graag langs tijdens de ZE&GG op weg Tour

Wil je na het lezen van dit bericht ook een team vanuit ZE&&G op bezoek willen? We komen graag bij je langs! Aanmelden ZE&GG op weg Tour

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.