Subsidieoproep inclusieversneller (tweede ronde)

In de tweede ronde van de subsidieoproep Inclusieversneller heeft ZE&GG aan vier zorgevaluaties een extra financiële impuls toegekend om de inclusies te versnellen en daarmee de studies sneller af te ronden.

In de tweede ronde van de subsidieoproep Inclusieversneller heeft ZE&GG aan vier zorgevaluaties een extra financiële impuls toegekend om de inclusies te versnellen en daarmee de studies sneller af te ronden. Voor deze subsidie kwamen studies vanuit Leading the Change (LtC), Stimuleer Effectieve en Elimineer Niet-Effectieve Zorg (SEENEZ) en Kwaliteit en Doelmatigheid (K&D) in aanmerking. Eerder dit jaar hebben in de eerste ronde zeven studies subsidie ontvangen.

Met de subsidie wil ZE&GG acties stimuleren die de inclusiessnelheid verhogen van moeizaam includerend, maar relevant lopende zorgevaluaties. Door de aanvragers worden diverse acties genomen om de inclusie te versnellen. Zo wordt de subsidie gebruikt voor het werven van nieuwe deelnemende centra, een training voor het counselen van patiënten en voor het aanstellen van een onderzoeksassistent. Ook wordt ingezet op het vergroten van de betrokkenheid van de wetenschappelijke vereniging en extra promotie van de studie.

Binnenkort volgen de omschrijvingen van de gehonoreerde projecten op de website van ZonMw.

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.