‘Wat als … de effectiviteit van mijn behandeling nog niet zeker is?’ Uitnodiging voor een groepsgesprek

Stelt u zich eens voor … U heeft een medische behandeling nodig. En er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Wilt u dat dan weten? Of … Het is niet bekend welke van de mogelijke behandelingen het meest effectief is. Wilt u dat dan weten? Of … Er loopt een onderzoek om te bepalen welke bestaande behandeling het meest effectief is. Wilt u dat dan weten? En wilt u er eventueel aan mee doen? Hierover willen we graag met u in gesprek. Doet u mee?

Meerdere behandelingen mogelijk, maar welke is de beste?

Als we in Nederland zorg nodig hebben, dan kunnen we die in principe krijgen. De zorg in Nederland is goed. Maar van sommige diagnostiek of behandelingen die in het ziekenhuis wordt gedaan is nog onvoldoende bekend hoe effectief ze zijn. Voor welke patiënt welke behandeling of diagnostiek het beste is. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden voor de behandeling of stellen van een diagnose. Dan willen we natuurlijk het liefst weten welke van de opties het meest effectief is. En het de patiënt ook echt iets oplevert. Dat is niet altijd bekend.

Daarom worden er onderzoeken gedaan om te bepalen welke diagnostiek of behandeling, die nu al gegeven wordt in het ziekenhuis, effectief is voor welke patiënt. Dat heet zorgevaluatie. Zorgevaluatie wordt gedaan in ziekenhuizen en gaat dus om bestaande zorg en om de organisatie van de zorg. Nieuwe zorg, zoals nieuwe medicijnen of behandelingen, wordt niet met zorgevaluatie onderzocht.

Er werken veel mensen en organisaties met elkaar samen om zorgevaluatie te doen. Zoals zorgverleners, ziekenhuizen en klinieken, patiënten en zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij werken samen in het programma ‘ZorgEvaluatie en Gepast Gebruik’, afgekort met de letters ZE&GG.

Doet u mee aan een groepsgesprek?

Wij willen graag met patiënten in gesprek over bovenstaande vragen. Ook willen we graag horen welke redenen er zijn om bepaalde informatie wél of juist niet te willen weten. Als we dat weten, dan kunnen we zorgen dat de informatie hierover aansluit bij wat patiënten wel of niet willen weten.

We organiseren 3 groepsgesprekken over deze onderwerpen op de volgende dagen:

  • Woensdag 14 september van 17.30 tot 20.00 uur in Utrecht
    • Ontvangst vanaf 17.00 uur met een broodje
  • Donderdag 22 september van 13.30 tot 16.00 uur in Diemen
    • Ontvangst vanaf 13.00 uur met een broodje
  • Vol - Dinsdag 27 september van 19.00 tot 21.00 uur online
    • Ontvangst online vanaf 18.45 uur

De groepsgesprekken worden geleid door Ilse Raats, Eva Vroonland en Stefan Schuiling.
Voor deelname is een vergoeding van €25,- beschikbaar. U ontvangt deze in de vorm van een cadeaubon. Wij betalen ook uw reiskosten.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Daar helpt u ons erg mee!
Vul dan in dit formulier in op welk van de drie dagen u kunt meedoen. Via de knop hieronder komt u in het inschrijfformulier.

Klik hier om u aan te melden

Lukt het niet via het formulier? Dan kunt u zich via de mail aanmelden bij communicatie@zorgevaluatiegepastgebruik.nl.

Vriendelijke groet,
Eva Vroonland, Stefan Schuiling, Ilse Raats.
Namens het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.