Verpleegkundig Implementatieproject KwaliTIJD krijgt vervolg

KwaliTIJD implementeren en monitoren

Verpleegkundigen uit 10 ziekenhuizen zijn het afgelopen jaar binnen het verpleegkundig Implementatieproject KwaliTIJD bezig geweest met de implementatie van een Beter Laten onderwerp . Het project is begin januari afgesloten in een laatste netwerkbijeenkomst, maar het is zeker nog niet klaar.

We publiceren begin februari het werkboek en stappenplan ‘Implementeren voor Verpleegkundigen’ en starten in februari met een vervolg op project KwaliTIJD; KwaliTIJD 2.0!

Tijdens de laatste netwerkbijeenkomst van KwaliTIJD is teruggeblikt op afgelopen jaar. We vroegen aan de deelnemende teams: Wat zijn de behaalde successen en wat zijn de grootste belemmeringen geweest tijdens het traject in jouw ziekenhuis?

Hieronder een top 3 (misschien herken je ze wel van binnen je eigen ziekenhuis):

Successen:

1. Ziekenhuisbreed samenwerken op een onderwerp
2. Echt in gesprek gaan met collega’s
3. Meer kennis over het onderwerp en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan aan de hand van het Implementatiestappenplan

Belemmeringen:

1. De schaarse tijd om een verpleegkundige voor dit project in te zetten
2. Eerste project als verpleegkundige en daarom zoekende naar hoe je dat moet uitvoeren
3. Hoe maak het onderwerp meetbaar?

Vervolg in het project KwaliTIJD 2.0

V&VN en ZE&GG zijn samen initiatiefnemer van het verpleegkundig Implementatieproject KwaliTIJD. Vanwege het succes van dit project hebben we samen besloten opnieuw met ziekenhuizen aan de slag te gaan om verpleegkundige onderwerpen van gepast gebruik van zorg op de werkvloer te implementeren.

We zoeken deelnemers!

Vanaf februari gaat daarom KwaliTIJD 2.0 van start. Werk je in het ziekenhuis en wil je met ‘Beter Laten’-onderwerpen aan de slag, meld je dan aan voor het landelijke online Netwerk KwaliTIJD. Hierin krijg je tips en informatie over hoe je een Beter Laten-project opzet in je organisatie, kun je ervaringen uitwisselen met andere verpleegkundigen over ‘Beter Laten’- onderwerpen en passende zorg en wordt je uitgenodigd voor diverse online bijeenkomsten. Meld je direct aan door een mail te sturen naar: projectkwalitijd@zorgevaluatiegepastgebruik.nl. Wil je eerst meer informatie over het project? Dan kun je terecht bij de projectleiders van KwaliTIJD, Tessa Rietbergen (ZE&GG): t.rietbergen@zorgevaluatiegepastgebruik.nl, en Wilma van Til (V&VN): w.dubbink@venvn.nl.

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.