Roze olifanten en systeeminbedding op ZE&GG werkconferentie 2022

Op 7 en 8 juni 2022 was het tijd voor onze jaarlijkse werkconferentie. Dit jaar zonder moderne hybride oplossingen en mondkapjes, maar mét alle ruimte voor een hoop gezelligheid en fysiek ontmoeten in conferentiecentrum Kaap Doorn!

Vervolgstappen voor systeeminbedding van zorgevaluatie en gepast gebruik

De projectorganisatie en werkorganisatie van het programma ZE&GG gingen samen met andere betrokkenen bij ons programma aan de slag met goede ideeën om tot systeeminbedding van alle elementen van de Cirkel van Gepast Gebruik te komen. Want hoe zorgen we ervoor dat al onze doelstellingen voor het einde van het programma ook daadwerkelijk gerealiseerd worden? Welke stappen ontbreken er nog, waar moeten we harder lopen en wie moeten we echt nog meenemen in ons verhaal?

Roze olifanten bespreekbaar maken

Ook stonden we in een discussie met een expertpanel stil bij een aantal ‘roze olifanten’. Hete hangijzers die af en toe weer genoemd worden, maar waar nog geen echte oplossingen voor zijn. Want hoe werken we aan structurele financiering voor het doen van zorgevaluatie? En hoe zorgen we ervoor dat het leveren van gepast gebruik, en dus vaak minder zorg, niet bestraft wordt maar juist loont?

Samenwerking tussen de verschillende partijen

Een belangrijk onderdeel van het succes van het programma, is een goede samenwerking tussen de HLA-MSZ partijen en alle mensen die ons programma uitvoeren op de werkvloer. Ook daar hebben we uiteraard bij stil gestaan tijdens onze werkconferentie. Door elkaar uitgebreid te complimenteren over al het werk dat al verricht is, door goede gesprekken en nieuwe ontmoetingen en door samen te sporten en creatief bezig te zijn met opdrachten geïnspireerd op het Britse TV-programma Taskmaster.

Vervolg op werkconferentie

We verwerken alle goede ideeën en input in een visiedocument ‘Systeeminbedding van de Cirkel van Gepast Gebruik’. Dit stuk wordt intern besproken door de ZE&GG werkorganisatie en de stuurgroep. Elementen hieruit zullen weer terugkomen in het volgende ZE&GG Jaarplan 2022-2023. We kijken of we roze olifanten met de benodigde partijen kunnen bespreken en waar mogelijk oplossen. Tot slot denken we ook alweer na over de ZE&GG werkconferentie 2023. Daarin zouden we graag nog meer mensen betrekken en in gesprek gaan met zorginstellingen en zorgverleners. Want de echte systeeminbedding van zorgevaluatie en gepast gebruik vindt plaats op de werkvloer. Als mensen ideeën hebben hoe we dit vorm kunnen geven, dan horen we dit graag via communicatie@zorgevaluatiegepastgebruik.nl. Alle ideeën zijn welkom!

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.