College voor de Universiteit van Nederland: Waarom kan een dokter je soms beter niet behandelen?

Voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) Sjoerd Repping gaf een college voor de Universiteit van Nederland over hoe je onderzoekt ...

Voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) Sjoerd Repping gaf een college voor de Universiteit van Nederland over hoe je onderzoekt of iets zinnige zorg is. Het college werd opgenomen in een green screen studio. Dat betekent tijdens de opname college geven aan een grote, groene, lege studio zonder publiek. Maar het eindresultaat is een prachtig college in een virtuele 3D ruimte, toegankelijk voor álle Nederlanders. Een mooie kans voor het programma om aan een groot publiek te vertellen waar alle HLA partners zo hard aan werken: de bewezen beste zorg voor alle patiënten.

College donderdag 13 mei: Waarom kan een dokter je soms beter niet behandelen? 

Vroeger werd je vaak geopereerd als je last had van ontstoken keelamandelen. Nu is de kans groot dat je naar huis wordt gestuurd met pijnstillers. Hoewel we tegenwoordig voor bijna elke kwaal een behandeling kunnen bedenken, vertelt professor Sjoerd Repping (Amsterdam UMC) waarom jij daar niet altijd baat bij hebt. Bekijk hieronder het college. 

Reageer op de HUB

De ZE&GG HUB is het samenwerkingsplatform voor alle aangesloten partijen van het programma ZE&GG.